Entry untuk kamu,kamu dan kamu.

Entah bulan yang keberapa, entah hari yang keberapa, entah jam dan minit yang keberapa, tidak pula aku cuba untuk mengira. Kerana berapa lama pun waktu itu berlalu, aku tetap pemilik hati yang sama. Aku rasa sudah lama. Aku rasa seperti telah banyak perkara yang berlaku. Aku kenal dia, dia, dan dia. Dan disitu kisah bermula.

Aku tidak berniat untuk menyakiti sesiapa. Aku hanya ingin keluar dari kepompong yang dahulunya dicipta oleh dia untuk aku. Tapi aku salah langkah.

Aku menghargai mereka. Malah sangat berterima kasih kerana cuba buat aku bahagia semula. Tapi bila lebih yang diminta, mereka buat aku rasa sungguh serba salah. 

Ini kata benar dari hati aku,

Selagi dalam hati aku masih ada dia, selagi itu aku tidak boleh 'mencuba' dengan sesiapa. 'Mencuba' itu hanya akan jadi ruang untuk aku melukai. Dan aku tidak mahu begitu. Fasal hati, Fasal perasaan, aku lain. Aku tidak serupa dia yang boleh cari pengganti dan bertukar sayang sekelip mata.

Maka aku harap semua faham keadaan aku. Ini untuk kebaikan semua. Kamu,kamu dan kamu, mahu aku mencuba sedang dalam hati aku tidak sikit pun ruang untuk kamu? Memang, kamu boleh kata 'lama-lama..' Tapi sampai bila 'lama-lama' itu? Jadi aku undurkan diri dari semuanya sekali. Adalah lebih baik aku tidak dengan sesiapa supaya tidak ada seorang pun yang rasa tidak adil.

Kamu,kamu dan kamu tidak kenal benar aku siapa. Percayalah, kecewa itu akan sebentar saja... 

Maaf.

Kalau engkau jadi aku...

Kalau kau jadi aku,
engkau akan faham apa yang telah aku lalu,
kalau engkau jadi aku,
baru engkau akan faham kenapa aku bertingkah begitu.

Enam tahun yang berlalu bukan sekadar sebuah kisah cinta manusia.
Tapi perih dan getir menahan hanya Tuhan yang tahu.

Kalau engkau jadi aku,
engkau pasti akan lebih hormat perasaan aku.
Engkau tidak akan laku begitu.
Tapi engkau bukan aku.
Engkau tak faham dan tidak akan pernah faham.

Wahai manusia bernama lelaki yang memburu.
Fahami aku
Aku perlu ruang dan masa,
Segala yang berlaku dahulu, yang engkau tidak tahu itu,
berilah aku kesempatan pulihkan dulu.

Cinta enam tahun tidak akan boleh hilang untuk enam hari.
Harap engkau faham.

Aku enggan bertemu lelaki seperti dia lagi buat masa ini. Luka masih berdarah. Jika sudah jadi parut pun, sakitnya masih terasa.

Klangit- sesal mendua

Minggu yg sibuk

Aku dah tak ingat berapa lama aku jadi single. Sebab aku tak kira and aku tak hingin nak kira. Kalau boleh, toleh belakang sikit pun aku tak nak. Aku dah letih bersedih and menangis. Now, aku nak menghargai hidup sendiri.

Korang percaya tak aku tak pernah pergi karaoke? Karaoke jamban tuh aku penah masuk kejap teman kawan aku then keluar. Sebab aku rasa sangat entah hape2 tempat tuh. But, disebabkan orang asyik kata karaoke tuh best sangat, aku pun join diorang pergi, bukan karaoke jamban okey. And, memang pun. Kitorang pergi 4 orang. bilik tuh muat la untuk 4 orang. Kitorang dalam tuh dah macam orang gila. And, aku tak tahu siapa sebenarnya yang putus cinta. Aku ke, diorang? Asyik nyanyi lagu sedih je.. Aku pulak yang nyanyi lagu happy. And, masa mula-mula aku ingat macam aku akan sedih la kan. Maybe sambil nyanyi sambil menangis tapi tak lansung. Air mata sikit pun tak keluar. Haha.

Malam tuh pukul 11 baru balik. Aku, Nurul, Zyra and Farhana. Teksi tak ada. Kitorang balik jalan kaki lalu tepi kubur. haha. Nasib la kan..

And, hari Selasa tuh Faiz pulak ajak pergi karok. Then kitorang pergi 4 orang. Aku,Ekyn, Faiz and syahir. Tapi aku tak nyanyi pun. Aku gelak tengok diorang nyanyi je. Semua 3 orang nih kaki karok punya orang. Sakit mental aku aku rasa nyanyi dangdut lah ape lah. Sakit perot gelak. Dengan menari sambil nyanyi memori daun pisang. Adoy, sabar je la..

Ha, Ahad tuh kitorang pergi TS, jalan kt BB. bapak sakannya. last week memang aku tak sempat nak fikir benda lain. Jumaat malam pergi SOGO, sabtu ada kemahiran Insaniah, malam pergi karok, Ahad pergi Ts, bb semua tuh. Berjalan sakan. Barulah terasa bermaknanya life nih.

This week nak pergi Jalan Tar pulak. Nak cari Telekung baru for my mom and ntok diri aku sendiri. Masuk Sogo lagi and tengok beli apa yang patut.

Voucher RM200, sabar ye.. Dalam kepala nak grab novel and motivation book. :)

This week gelabah gila sibuk dengan assigment CSC. Actually benda tuh senang je. Tapi last minit baru dapat idea. Malam jumaat tuh, aku, Ekyn, Faiz and Faridzul siap pergi Mcd lagi konon2 nak siapkan assignment. Tapi tak siap jugak. Padahal esoknya nak hantar dah. Main je lebih. Aku if ada diorang nih memang nak terkeluar usus je la.. Apapun, Alhamdulillah semuanya berjalan dengan baik. Kitorang semua dapat hantar assignment tuh.. :)


Terima aksih kehidupan yang sibuk. Kau buat aku lebih menghargai hidup.