December:Kurus,kurus,kurus!

Hari pertama kejadian.

Aku puasa on that day. Malam tuh dah kenyang minum air mata. Memang tak rasa nak makan apa-apa. Tapi untuk bukak puasa, I need to eat something. So aku order keaw teow tom yam. But, aku just makan ketulan ayam dengan hirup kuah. Selebihnya roomate aku makan sikit then buang. Sangat-sangat membazir.

Hari kedua kejadian.

Tengah hari aku makan buah tembikai susu beberapa ketul beli kat pak cik mat. Petang tuh Ekyn belanja goreng pisang. Aku makan tiga ketul. Malam terasa badan macam tak ada energy. Aku order mushroom soup dengan garlic bread. Tak sedap! Aku just makan 2-3 ketul cicah soup and hirup soup beberapa sudu. Serious, masih sangat banyak dan sangat membazir!

Hari Ketiga. hari ini.

Kitorang habis class record awal. Diorang ajak breakfast. Aku betul-betul tak rasa nak makan. Ekyn pun. Tapi Faiz cakap "Jom, aku blanja". Ekyn dah sengih sengih. Haha. Jom la.. Kitorang pergi ramai-ramai. Echa, Yana and Fatin makan nasi lemak. Ekyn tengok terus rasa nak makan jugak. Aku pergi teman Ekyn beli. Tapi aku just pandang the nasik lemak tanpa nafsu. Padahal itu adalah nasik lemak favorite aku and aku yang kenalkan the nasik lemak kat ekyn. Faiz makan roti telor. Faridzul makan roti tampal. Aku pandang semua makanan dengan zero NAFSU!

Aku order milo ais. Too sweet. Sejak bila mulut aku sensitif nih? Aku tambah air kosong Faridzul dalam air aku. Tapi, aku just dapat minum half je air tuh. Sangat membazir! Nasib baik orang belanja.

***************

Memang bagus aku tak lalu makan. Tapi aku rasa membazir. aku rasa macam tak ada energy. Sebab tuh aku order jugak. Tapi apa guna aku order if tak makan pun. 

Entah lah.. Bila aku rasa macam nak makan. Aku teringat something. Aku teringat yang dia janji dengan aku takkan ada orang lain. Dia nak break off kononnya sebab tak nak fikir hal cinta. Senang cerita tak nak fikir aku sebenarnya. Tapi at the same time, dia ajak perempuan lain keluar. Rasa sangat HURT. Benda tuh macam bermain main kat minda aku.

Tapi aku take it positive lah kan. Bila rasa bernafsu nak makan, ingat benda yang sangat HURT tuh. Then I can control myself dari makan. Tak lama boleh kurus lah kan? Hee~

***************

Aku sedang cari diri aku yang dulu-dulu. Sebelum kenal lelaki itu. Tapi sebenarnya tak akan jumpa. Sebab dengan dia lah diri aku yang sebenar. So, aku berhenti cari dan teruskan je.. Tak ada apa yang akan berubah.

Tiba-tiba aku teringat my mom pernah tanya,
"A*** tak kisah ke badan akan dah naik nih?"

Masa tue aku diam je...


And now if mak aku tanya lagi aku akan jawap 
"Akak mati pun dia tak kisah mak........."

7 comments:

Zakia said...

nina sbr k..insyaAllah 1 hari nati ade lelaki lg lebih ikhlas sygkn kau..1 hari tu nanti ko akn lupe die..doa same2 k..

nyna amani said...

Aku harap macam tuh. ENtah bape lama lah aku nak macam nih..

Thanx.. :)

syafiqa@deq-ai said...

dear.. be strong aite....
kumbang bukan seekor..

syafiqa@deq-ai said...

dear.. be strong aite....
kumbang bukan seekor..

nyna amani said...

I will try my best.. :")

jannah latif said...

syg oke x? jgn la asyik xlalu mkn je.. nti kang terus cikeding cm aku..hehe mkn tau!

nyna amani said...

oke what cekeding mcam awk.. Hehe..