Bukan Aku

Listening to Bukan Aku by Tasha Manshahar.

Tak mudah aku jalani
Hidupku tanpamu disisi
Hari-hariku tangisi
Segala memori
Janji kumungkiri..

Engkau masih aku rindu
Walau tak pernah engkau tahu
Hanya satu harapanku
Moga kau selalu
Maafkan diriku

Aku lepas semua pergi
Bukan kerna aku benci
Tapi kerna kuterlalu mencintai..

Percayalah oh sayangku
Nikmati dulu usiamu
Nanti kau temu cintamu
Bukan aku....

Nanti kau temu cintaku,
bukan aku...


Apa yang aku faham pasal lagu ni.

Mungkin. Mungkin dia bercinta dengan someone younger than her. Then dia macam tersedar yang this guy punya love tak strong mana sedangkan dia dah sayang gila kat this guy. Mungkin this guy not leave her tapi ada perkara yang dia buat yang tak dapat meyakinkan this girl dan this girl macam dah nampak future yang macam tak berkesudahan dengan baik. So, she decide to let go. Kat sini dia lepas this guy sebab dia memang dah sayang gila khinzir so dia takut bf dia tinggal dia after dia bertahan atau dia teruskan jugak. Susah macam mana pun dia terpaksa lepaskan everything. Dan dia nak laki tu realize,someone better is waiting for him.. 

Amboihh Nina.. kemain..

Addicted to this song even takdek kena mengena. Melodi dia.. Ermmm, lullaby sangat! Sobs.


Bunuh

"So..korang memang tak kawan lansung dah la?"
"Nope.. Aku tak kasi dia contact aku dah and.. dia pun aku rasa memang dah tak de pape nak contact aku."
"Takkan kot.."
Aku alih fon dari telinga kiri ke telinga kanan.. Lenguh bergayut dengan kawan aku seorang ni.


"Tapi aku bukan jahat sangat.. Sebab dia pernah jadi kawan,aku belajar untuk maafkan. Even memang susah.. Cuma,sekalipun aku dah maafkan, aku dah tak nak tengok muka dia lagi.."
"Takkan sampai macam tu kot.. Sampai hati kau.."
"Habis, dia tak sampai hati pulak buat aku?"
Dia ketawa.
"Sampai-sampai..."
"Ha, tahu pun.."
"Tak boleh ke kita semua macam dulu je.. Have fun macam biasa?"
Aku diam sekejap kemudian tanya dia balek.

"Kalau orang bunuh orang yang kau sayang depan mata kau, sekalipun kau maafkan orang tu, kau boleh lagi nak tengok muka orang yang bunuh orang yang kau sayang?"

Dia ketawa lagi.
"Takkan sampai macam tu kot.. Kes sekarang, dia bukan bunuh orang yang kau sayang pun.."
"Tapi dia bunuh hati aku... Aku sayang diri aku, hati aku, dan orang yang bunuh hati aku is orang yang aku sayang.."

Dia diam. Diam...




Perempuan-perempuan patah hati

Wahai perempuan perempuan patah hati..
Aku tahu semalam kau pernah bahagia,senyum dan ketawa
Aku tahu semalam kau pernah rasa indahnya cinta
Pernah bahagia dengan limpahan perhatian yang tak terhingga,
dari lelaki yang kau kira
kau bisa habiskan sisa hayat bersama..

Tapi itu semalam..
Semalam yang sudah semakin kelam
Cinta memudar
Dia menghindar
dan kau.. terdampar...

Wahai perempuan perempuan patah hati
Saat kau terduduk di satu sudut dengan sendu tangis,
Allah pandang kau dengan penuh rasa kasih
Merindukan doa dan rayu hambaNya yang dijadikan penuh rasa kasih
Bangkitlah dari terus bersedih
Sekalipun kau sudah hilang bahu untuk bersandar,
masih ada lantai untuk kau bersujud..
Dan masih ada DIA yang mendengar..

Dan kau masih ada aku,
yang berkongsi rasa sepertimu..
Jadi aku mohon, pegang tangan aku dan bangkit bersama aku..
Kerana hanya kita, perempuan-perempuan patah hati yang bisa jadi perempuan perempuan lebih kuat dari sebelumnya.

:)






Aepul Roza - yang tak pernah mencintaiku

Ternyata hadirmu tak sesungguhnya
Ternyata cintamu tak sesungguhnya
Disaatku tak sedang bersamamu
Disaat kujauh dari dirimu

Rindu yang kau rasa tak sebenarnya
Cinta yang kau rasa juga tak nyata
ternyata kau tak pernah menungguku
Ternyata kau tak selalu  mengharapku

Kau adalah wanita yang tak pernah mencintaiku
dan kau adalah wanita yang tak pernah akan merindukanku
Betapa pedihku rasa
Betapa sakit didada
Karna engkau wanita yang tak pernah mencintaiku..



Letting you go

Long time no see, you got prettier
Your brightly smiling face, my heart hurts
I have so much to say, but I bury them inside my heart
Because I have to let you go..

When you wake me up, when you cook for me
When you sometimes wait for me secretly
And jump out at me
When we kiss, when we first met
All of these do not let me forget you

It has to be you, I can't live without you
I try to fight it off, I try to push you away, but I can't
because I love you, because I love you
because you have all my heart

When I wake up alone, I remember you
When I eat alone, I miss you
Sometimes living is too much
When I want to lean on someone
When I dream about you, I want to hug you
When I see someone like you
These moments make me miss you more

When we're born again, when we meet again
Let's notice each other sooner
Let's never say good bye
I as you man, and you as my girl
Let's live like that forever
It has to be me, you can't live without me
I know your heart better than anyone else
But I'll let you go
because I love you, because I have to
because you have all my heart

I hate to let you go,thats what my heart says
But I have to let you go

***********************
Letting you go, FT Island



Hong ki's voice daebak!!



Giveaway Jom Menang


KLIK BANNER UNTUK JOIN

HADIAH:
i) 1 set perfume bernilai RM120.00
ii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iii) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Cellphone Jewellery Sticker
iv) Ankle bracelet + Shawl + Wallet + CD Pocket + Keychain

Hadiah ditaja oleh Loveperfume & Yumida


TAMAT: 9 NOVEMBER 2013

That moment

So.. from KL to Jengka for Syazani's E-day last Sunday.. Alang-alang tu terus tinggal ruman Wan sampai Raya Haji je lah..




Kawan sekolah rendah ni. Zaman hingus belum habis kering. Kenduri dia makan sedap. Ikan patin masak tempoyak kot.. My favo! Ohemji.. Tak dua ketul pulak aku sebat. Orang lain bertunang tapi tengok lah siapa yang beria. Yang kawan aku Si Mus tu siap dengan pakai benda alah tu, si Wawa dengan macam princess ha.. HAHA..They so funny. Make fun sangatss.. Snap pic tok sah  cite lah kan.. Memacam.. Happy!:D

Congrats Syazani!

My Raya.

Raya haji tahun ini sangat happy sebab mak su and cik bell ada.. Pak Teh and family pun balek. So rumah sangat gegak gempita. Sampai tak tahu nak tidur mana.. Wan tempah lemang. Tok buat ketupat. Dua-dua favo kuh.(Apa je yang tak favo kan). Pagi  tu aku dah makan ketupat cicah rendang for breakfast, pastu makan laksa,pergi raya rumah Cik Nab makan nasik minyak pulak. Habis je nasik minyak dalam pinggan Mus whatsapp kata nak datang. So cecepat balek. Dah makan aku ikut diorang raya rumah Aini. Makan macaroni goreng pulak. Air tebu lagi.. First time aku pergi raya orang hidang air tebu. Bapak sedap. Then memula nak pergi Jengka 7 rumah Yana tapi dia belom siap masak, so kitorang pergi rumah Lia.. Syazani and Mus tak kenal pun Lia ni. Sebab Lia kawan aku masa kat Seri. Tapi diorang okey.Boleh buat kawan. Hehe..Kat rumah Lia makan nasik minyak lagi. Mak Lia punya nasik minyak sapeje nak tolak.


Ni bestpreng kite masa dari zaman hingos berselipat.



The Days We Were Happy



The day you left me, who was in so much pain
The day you left me, after leaving only the words, “I love you”
How much more do I have to hurt, how much more do I have to erase
In order to forget the days we were in love?
I couldn’t say these words to you yet
But I will say it now – even though we are gone
When the time of painful tears are over
Then let’s look back on the days we were in love
The words you said to me when you were with me
I miss them so much that those days seem like they’ll never come back
How much more do I have to cry, how much more do I have to endure
In order to erase the days we were in love?
I couldn’t say these words to you yet
But I will say it now – even though we are gone
When the time of painful tears are over
Then let’s look back on the days we were in love
When the days of tears are over
When the days of longing for you are over
Will things be better then? Will I be able to smile
And look back? Will I remember the days we were in love?


Kamu 1

Aku bukanlah terlalu rindu seperti tahun tahun yang lalu.
Cuma aku masih sibuk mahu tahu lagi fasal kamu
Jadi bila tangan aku gatal jenguk segala macam social network kamu
aku sedar,ada rasa sayang yang masih bersisa.

Boleh aku kata aku masih mahu duduk di tempat pengganti aku itu?
Boleh aku kata yang aku masih mahu dengar detak jantung kamu?
Atau boleh aku kata aku masih mahu renung mata hidung dan bibir kamu?

Aku tahu perkara begitu tak akan sekali kali berlaku.
Cuma aku keliru, kenapa yang bahagia kamu dan derita masih aku?

Tolong jawapaku.

Kita 1

Yang buat aku separa gila bukan kenangan pahit yang kamu tinggalkan. --
Tapi segala kenangan manis yang bila kufikir tak akan terulang lagi. Itu buat aku begini.

Sebab kenangan manis yang engkau tinggal terlalu banyak penuh ruang kotak ingatan aku. Tak boleh aku buang. Tak boleh aku tanggalkan.

Jadi apa lagi harus aku buat untuk itu?


Keterbiasaan

Lelaki,

Biar aku hanya jadi orang terpaling engkau sayang dari jadi orang yang engkau cinta kerana tiada apa yang istimewa bila aku jadi orang yang engkau cinta.

Lelaki,

Biar kita belajar saling melupakan kerna keterbiasaan kita melukakan banyak hati tanpa kita sama-sama sedari.

Lelaki,

Aku izin engkau pergi dan izinkan aku pergi. Biar keterbiasaan ini jadi tak biasa lagi.

Nunmul



After you left, I’m always sad
No matter how sad I am, the sadness is not enough
I look for a place to hurt and hide
In front of my dark house, in my stopped car, in front of your house
A life without love is like poverty, the only thing remaining is an empty room
You and I, we’re like day and night, which cannot be together
The only thing we split and shared is longing
You get drunk one night, come to me and fuss that you’re gonna sleep with me
You touch my happy trail and say that you wanna lay down in my arms
You ask me why I’m always so busy and silently cry
You say didn’t mean it and that you always believe me
You and everything of you that always protected me
Has now become longing
Alone between narrow streets in tears
In case someone sees, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears
Sit alone on the stairs in front of my house in tears
In case you find out, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears
We have bad attachments rather than good attachments^
We fight all the time and go for days without seeing each other
But we wanted each other so much
Because we loved each other, because we couldn’t live without each other
The freckles on your body, the food you can’t eat
When we kiss and made up after fighting
When we tightly held hands while driving
I remember all of those things
Even if you’re not next to me for a moment, I get nervous
After letting you go, I easily get blank
I hate the changing world
I forcefully take out your memories
Your name, face, laughter, scent
There are so many memories you gave to me
There is so much soul that you left to me
They come to life and find to me
I crush them all with the word, love
Alone between narrow streets in tears
In case someone sees, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears
Sit alone on the stairs in front of my house in tears
In case you find out, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears
My tears, tears, tears
Once again tears, tears, tears
Again silently – I don’t wanna know
It smears my memories
Alone between narrow streets in tears
In case someone sees, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears
Sit alone on the stairs in front of my house in tears
In case you find out, I secretly shed tears
I try so hard not to become weak
My tears


You've fallen for me.


Everything about us started coincidentally
At first I didn’t know that this was going to be love but to think that this was actually love
My heart keeps on going thump thump
When you look at me, you keep on smiling without you even noticing,
And before you even realized, you started to fall for me

You’ve fallen for me, fallen for me, you melted because of my sweet love
You’ve fallen for me, fallen for me, you’ve fallen for the look in my eyes
See my eyes, you’ve fallen for me
See my eyes, you’ve fallen for me

Guess love always comes like faith/destiny
As if a sudden rain has passed by and soaked me, to think that this was love
When you close your eyes, the face keeps on appearing
When you notice your face with blushes, before your feelings realized,
You’ve fallen in love with me

You’ve fallen for me, fallen for me, you melted because of my sweet love
You’ve fallen for me, fallen for me, you’ve fallen for the look in my eyes
See my eyes, you’ve fallen for me
See my eyes, you’ve fallen for me

I’ll also confess to you I love you I love you, Now I shall confess to you that I love you
I also love you love you my feelings are telling you that I love you
See your eyes, please only look at me
See your eyes, I love you
(See my eyes, you’ve fallen for me) Even if this moment passes by I’ll love you forever
(See my eyes, you’ve fallen for me) Without even realizing, you have fallen for me

-Jung Yong Hwa-

Segmen : Mari Tambah Kenalan Blogger By Mr.K


Jumlah follower sekarang: 761
Macam biasa, nak sebok join jugak click banner keh.
:)

Belajar sesuatu dari mereka.

It's been a year and half and maybe almost 2 year. I can't remember the exact date. But for being single dalam jangka masa itu, aku belajar banyak benda. Tengok orang bercinta, tengok bergaduh kerana cinta, I laugh myself. Terkenang zaman puppy love, aku memang buat banyak silap. Silap yang aku tak sedar. Now, aku rasa macam, thanks to my ex sebab tinggal aku. Betul, I'm not enough for you. :)

Sebab dia tinggal aku, maka aku belajar banyak benda dan andai satu masa aku betul-betul dah ada yang punya, aku mungkin lebih bersedia.

Menyaksikan (amboi ayat menyaksikan) persengketaan couple ni memang buat aku nak gelak. Bukan gelak kan mereka, tapi gelakkan diri sendiri. Dulu, aku macam yang si perempuan itulah. Tingkah aku, cara aku layan rasa marah dan bengang aku, cara aku face dengan karenah ex aku, sangatlah tak matang. I see she's crying in front of me. I can feel the pain. She's suffered a lot.

Bila kita kecewa, bila dah pendam lama-lama, kita akan buat benda-benda bodoh. We want them to feel our pain too. So dengan sengajanya we hurt them. Sebenarnya, tu semua keruhkan lagi keadaan. Contohnya macam aku dulu lah, after broke up, dok blog tulis segala kan,. How stupid I am. My ex never talk bad about me.  My ex never blame me. He know he make mistake, tapi aku juga ada silap aku and he never mention it to public like me.

Orang lelaki bukan faham apa yang kita nak. Apa yang kita rasa. Apa yang kita kecewa pasal dia. We have to make it clear. Jangan main tarik tali. Jangan nak suruh dia faham bila kita dah buat dia sakit hati sebab kita sakit hati dengan dia. Dulu aku ingat dia buat-buat tak tahu, buat-buat tak faham. Tapi sebenarnya, bila aku berkawan dengan kawan-kawan lelaki aku, diorang memang spesis bengap tak faham. Bukan sengaja buat-buat tak faham. Bukan.

Kadang-kadang, erm, bukan kadang-kadang la, memang selalunya bila diorang buat sesuatu dan kita rasa benda tu salah, dia just mintak maaf. Sebenarnya, diorang tak rasa pun benda tu salah. Ayat senang, "I bukan curang pun." Kan? Siapa pernah kena sila angkat tangan. Dia ada kawan perempuan, keluar dengan kawan, keluar tak bagi tahu, tak mesej, diorang bukan rasa salah pun. Diorang tak rasa diorang buat salah dan bila kita marah, dia ingat benda tu perkara yang kecil. Mintak maaf then settle.

Kita pulak, cuba fikir kenapa kita marah? Sebab bila kita yang tak mesej, keluar dengan kawan lelaki, keluar tak bagi tahu, dia marah kan? Sebab tu kita rasa tak adil. Sebab tu jadi BENGANG.

Bagi aku, lepas apa yang jadi pada aku, dan apa yang jadi sekeliling aku, aku belajar satu benda. Kalau aku ikat dia kemas macam mana pun, kalau memang Allah kata dia bukan dengan aku, memang akan terlepas jugak dari ikat kemas aku tu. Tapi kalau aku lepas bebas dia, buat apa yang dia dan aku suka (selagi tak melebih) kalau dah memang jodoh, memang dia yang akan datang ikat kita lagi kuat dan tak lepas dah.

Nak bercinta kena ada dua hati yang kuat. Kuat tahan dugaan. Kuat tahan perasaan. Kuat dan penuh kesabaran.

Aku tak kuat untuk semua tu.
Jadi aku pilih jadi pemerhati.
Pilih untuk sendiri.
Sorry.

Kalau semua orang faham.
Kan?
:)

Again,
You can put the blame on me.

But please,
Don't bringing up my past.



Love Letter

Are you doing well?
Aren't you sick?
I worry about you without me.
I hope that you eat well even if you are busy,
bundle up when it's cold
and live strongly without crying.

One day in 2009,
I held a pen thinking about you
wondering who you would call to walk you home at night?
I write a letter that cannot be sent to you.
I worry again today
if you are eating well.
I write a letter that cannot be sent to you.
I can about you
I think about you
Even though I know I shouldn't do this,
I'm thinking only about you again today.
I worry about you all day.
I write about my heart that cannot reach you.

I worry too much, don't I?
I'm talking too much, aren't I?
I'm only telling you things like a habit.
I keep seeing your tears
and so everyday is difficult.
Why didn't I realize how precious you are back then?
Why was I numb when love was coming to me,
but missing it now after it's gone?
I didn't know when you are right beside me.
Because I was a foolish man,
Because I was a stupid man.
I realized after you left.

I gave you hard time, didn't I?
I'm so sorry.
I'll let you go now.
Please meet someone good
and be happy.

I believe that you'll do fine just as I know you will.
I don't want to stain your smiling picture with my tears
so today,
I keep on smiling.



FT Triple
Love Letter




Dumb

I promise I will not worry but..
I can't....

Macam mana nak buat macam tak ada apa-apa kalau yang berlaku tu libatkan kita. Inilah padah kalau buat tak fikir dulu. Kalau tak melibatkan hati orang maybe it's not a big deal lah kan. Tapi ini.. The worst part is, bila orang sebenarnya salah faham.

I want to do something but.. sangat takut if I'll make it worst. But.. I feel bad just sitting and watching. Otoke? Otoke?

Rasa macam nak terjun tasik. Serius.. I tak mintak u forgive me. but please forgive him. Arghh!

Just pray for them.
Sigh.


Blame.

Dear stalker,

I know u hate me. Tahu sangat marah. Tahu sangat sakit hati. I'm sorry. I don't know how to explain. I'm scared if I will make it worst. But trust me, he love you with all his heart.

Ya, I admit it we both make mistake, but it doesnt mean we do it on purpose. We both don't wanna hurt you more. That's why we make it as secret. Trust me, there's nothing more than that between us.

Forgive him and forgive me. It hurt to see him suffer. He keep saying that he's okey buat I know he's not. He  just don't want me to feel guilty.

I don't want to be third party because, for real, we are just two person that care to each other. I'll do anything to make him happy, and to make you satisfied.. I promise. Anything.

You can delete me, block me, hate me or anything if it could make you better. But for me, I'll never hate you, never delete you because, I respect you because you are someone yang dia sangat sayang.

You can put the blame on me.


Hard.

It hard to admit that I miss you damn much. You are not my boyfriend, not even my 'darah daging', you just someone that I care so much. My lil bro yang tak sedarah.

After a long time, we met again.

You tease me, I got angry then we both laughing.
And you know what, I never tell you this ; I love your voice. I'm your fan. Dan aku paling suka bila kau nyanyi lagu 'Bukan Cinta Biasa -Afghan' tu. You make my tears drop. Hess.
I feel calm when you sing..

I love when you sing to me before sleep. Such a good lullaby. :)

Thanks for everything. Thanks jadi kawan paling baik dalam dunia. Thanks untuk segala galanya.

It hard to let you go.
To let go from your hug.
I miss you so much. Much and much.
Nak nangis lagi..............
:"(

Saya nak follow awak balik ni..........

Hai new follower.. Thanks yang baru follow tu.. Sorry tak berkesempatan nak follow balik.. 
So........ Sekarang saya nak follow awak orang balik.. Put your link kat comment okeyy. Sebab ada yang tak jumpa link nak follow balik.. Thanks semua.......... :D

Produk berkesan untuk turunkan berat badan.


Aku masih harap segala mimpi yang baik itu,
akan jadi kenyataan.......
:')


'Simple Giveaway by Lollyshoppe'


Nak join click banner. Tak rugi sebab sape join je dah dapat sagu hati. Jomsss..

Nyanyi satu lagu.......

Aku tak pernah nyanyi untuk siapa-siapa. Tak pernah. Aku tak pernah sebab aku tak pandai menyanyi. Suara katak panggil hujan pun sedap lagi ada tempo. Tapi sejak kenal budak kecik tu, benda yang tak pernah pun buang tebiat buat jugak. Iyalah, buat sebab setiap kali aku suruh dia nyanyi, dia MESTI nyanyi. MESTI. Jadinya bila dia suruh aku pulak yang nyanyi, dalam dalih itu ini, aku nyanyilah jugak. Kadang-kadang kalau gayut telefon tu atau selalunya kat we chat.

"Nyanyi lagu Syeera Sanders."
"Wohhaaa.. Tak nak aku."
Sebab aku tweet aku tengah dengar lagu Syeera Sander. 
Lepas berbolak balik....
Dan aku pun nyanyi...


"Ni aku nak tanya ni.."
"Apa?"
"Kenapa kau suka lagu tu.."
"Suka la sebab sedap.."
"Ye ke? Bukan sebab lagu tu kena dengan kau?"
"Naaaa........"

Hari berikutnya aku mintak upah dia main lagu tu dengan gitar. Syeera Sanders tu kan youtubers je,dia mana pernah dengar lagu tu pun. Tapi.. sebab aku yang request,.. Cannggg! Bukak FB ada lagu tu. He make me a video! Wahh, sayang gila adik lelaki tua aku sorang tuh! :D

Sayang Jebat Iskandat version 2! 

********************
"Eiyyy Mok.. Aku nak tanya ni.."
"Apa.."
"Kau still tak bleh lupa dia lagi ke?"
"Tak lah.."

...Namun ku.. masih tak bisa lupakan dirimu

"Kau still ingat kenangan and fikir dia lagi?"
"Takk....."

.tapi ku masih terfikirkan cintamu, dan aku.. merindui dakapanmu.

"Kau terbayang bayang senyum dia lagi.."
"Tak dah... Aku dah okey. Dulu ye la. Aku dengar lagu ni masa aku tengah frust tu. But now, bila dengar dah tak rasa apa dah."
"Ye ke ni..."

..namun ku.. masih terbayang bayang senyumanmu....

Betul ke Nina? Ye, betul.
Sendiri tanya, sendiri jawap.

"Ermmm, kalau macam tu tak pe la.."

But then, bila dia petik gitar dan nyanyi, dan sebut baik-bait lirik. Aku kesat air yang bertakung kat mata. Bertakung ja. Tak jatuh lagi.

Kali ni bukan sebab sedih putus cinta. Tapi terharu sebab ada orang faham apa sebenarnya yang sedang kita rasa..



Simple Giveaway by Nabeel Fikree



Assalamualaikum.


Terima kasih bebanyak kepada mereka semua yang dah sudi jadi sponsor untuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree untuk kali ni. Giveaway kali ni dinamakan sebagai Simple Giveaway sebab hadiahnya simple je. Tak lah banyak mana meletop vavavoom pon hehe. Harap mendapat sambutan dari korang sebab senang je nak join. Guna cara kopi dan pasta je!


Simple Giveaway by Nabeel Fikree


Harap giveaway ni akan mendapat sambutan dari korang. Alang2 kan, bila dah baca tu teruslah join hihi. 


SYARAT-SYARAT :

  1. Follow blog NabeelStories.Com dan jangan lupa follow blog sponsor jugak!
  2. Buat satu entri bertajuk Simple Giveaway by Nabeel Fikree
  3. Sila copy kod yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry.
  4. Tinggalkan link pada ENTRY INI sahaja!


NAK TAHU SENARAI HADIAH?
NAK JOIN? JOM KLIK SINI !




Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2





Nabeel Fikree sedang mencari bloglist untuk bulan Jun dan Julai iaitu pencarian bermula dari 26 Mei 2013 dan berakhir pada jam 11:59 malam 30 Mei 2013 nanti. 20 orang yang bertuah akan dimasukkan ke dalam bloglist Nabeel Fikree bermula 1 Jun nanti.


Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog NabeelStories.com.
  2. Buat satu entri bertajuk Segmen Nabeel Fikree Mencari Bloglist #2
  3. Sila copy code yang telah disediakan dan paste pada ruangan HTML entry
  4. Tinggalkan link entry pada ENTRY INI sahaja

Harap segmen ni mendapat sambutan.

Jumlah peserta yang akan di pilih untuk masuk ke dalam bloglist bergantung kepada penyertaan anda.





.

Apa yang best sangat dengan Hlovate tu?

Kecintaan aku pada karya Hlovate ni bermula dari.... ermm.. dari Syida! Kawan aku masa kat Seri dulu. Masa tu kalau Jemari Seni punya writer, aku suka karya Syud. Semua Syud punya novel aku ada. 

Hlovate, bagi peminat novel dia, mesti nak tahu dia ni sapa kan. Memang tak ada orang tahu la.. Just tahu dia ni student medic kat oversea. Tak tahu lah dah balik Malaysia ke belum.

Bagi aku, novel dia ada semua rencah. Bukan novel jiwang tak tentu arah. 

Novel yang aku beli ni cetakan ke dua belas  okeh. DUA BELAS! Lama tak lama novel ni boleh aku ketinggalan. Ye lah, aku kan dah lama jugak berhenti baca novel. 

Aku dah baca Versus, Tunas, Rooftop Rant, sekarang on the way 5 Tahun 5 Bulan pasal baru dapat tadi. Arma pergi Jemari Seni dan tolong belikan untuk aku dua bijik tu (5 Tahun 5 Bulan and Aa+Bb). Terima kasih Arma! Hantar dalam hujan tadi dia..

Versus.
Dalam Versus kau akan masuk dunia budak skates. Macam mana kau nak tinggalkan benda yang tak berapa baik untuk kau tapi kau suka amat dengan benda tu. Kau belajar macam mana daripada terpaksa, menjadi rela dan bertukar akhirnya kepada redha. 

Dalam Versus aku belajar sesuatu. Aku belajar untuk jadi manusia yang lebih baik sebab aku tengok orang tu baik. Yang untuk duduk selayak dengan orang yang baik tu, kau belajar jadi baik.

Tunas
Tunas buat aku rindukan Seri teramat. Serius tak tipu. Dan segala kerja gila yang diorang buat dekat hostel tu memang tak gila bagi bebudak hostel. Aku rindu senior. Aku rindu crush. Aku rindu segala kenakalan dan kedegilan kami. 

Tunas ajar aku jadi perindu. Rindu pada kawan-kawan yang gila. Rindu pada indahnya dunia remaja.

Rooftop Rant.
Apa aku boleh kata pada karya Hlovate yang ini ya.. Berubah. Perubahan. 

Lepak atas rooftop sebab skip tuisyen dan TER jumpa someone yang tiba-tiba dapat kongsi rasa dengan kita memang coolio kan. Tiba-tiba rasa nak cari rooftop. Mana tahu dapat jumpa orang macam 'Jade' dan art kan segala cerita. :)

5 Tahun 5 Bulan.
Sebenarnya aku ada baca sikit dekat blogdrive Hlovate tapi tak perfect la cerita dia. Dan sebab itulah juga aku macam orang gila cari novel ni.. Mana ada dah kat Popular tu... Setakat ini aku suka semua fasal novel ini kecuali nama watak hero. Heh, HAHA....

Tak boleh nak review lagi sebab tak habis baca lagi...


SAYA TUKAR LINK BLOG. TERIMA KASIH

untuk awak kawan saya............

Dear kawan saya,

Mungkin saya nampak macam tak ambik tahu. Nampak macam saya tak teringin lansung untuk bertanya. Sebenarnya saya sengaja buat macam tu sebab saya tak nak awak tahu yang saya tahu. Saya tak nak awak rasa tak selesa. Saya teringin sangat nak jumpa awak lepas saya tahu apa yang jadi. Even kita bukan rapat sangat, tapi satu masa dulu, kita pernah belajar sama-sama. Saya teringin nak peluk awak. Peluk anak awak. Teringin berkongsi segala rasa yang awak simpan dan pendam dalam hati selama ni. 

Bila masuk hal rumah tangga, kami orang luar bukan lagi macam waktu bercinta dulu sesenang rasa nak cuba menolong. Saya belum kahwin, saya tak tahu pahit manis orang yang dah kahwin. Meski hati saya sakit sangat dengar cerita, saya lansung tak kata apa dengan awak. Saya memang sibuk dengan hidup sendiri, tapi saya masih bertanya. Malah selalu bertanya progress kes awak, walau bukan terus dengan awak. Saya tanya orang yang rapat dengan awak. Dan orang yang rapat dengan awak, yang risaukan awak siang malam tu selalu update dekat saya. Hanya kita yang tahu..

Bila saya dengar kes tu dah selesai, saya terus rasa nak terbang sana peluk awak. Saya harap awak kuat dan tabah. Saya nak cium anak awak. Saya nak kata dengan dia, saya ada sama-sama dengan ibu dia. Saya akan tahan dia supaya tak rebah macam saya.

Saya tahu awak kuat. Sebab itu Allah bagi ujian yang macam ni. Saya tak sekuat awak. Selalu awak tahu, kami sentiasa ada untuk awak. 

Awak, jaga diri baik-baik, jaga anak saudara kami baik-baik. Saya dari jauh akan selalu doakan yang terbaik untuk awak. Jangan patah balik pada orang yang buat awak derita. Jangan kalah dengan rasa yang tersisa. Mesti kuat, mesti jadi iron mummy. :)

Saya sayang awak,kawan.. 

Kawan awak.
Nyna. 

Please...........

Masa tu lepak dekat The Curve. Our last met may be. Sebelum ni aku sorok lighter dia. Pernah jugak dia tertinggal lighter dalam kereta tapi aku tak bagi dia patah balik. So after makan dia macam orang gila cari lighter.  Dalam kereta merokok, sebelum makan merokok, lepas makan merokok. Nak masuk kereta merokok. Then sampai balik terlupa nak pulang balik. Nasib baik tinggal sebatang je..But kali ni aku ambik rokok dia terus simpan dalam beg aku. Ambek kau.

So I wrote a note dekat rokok tu. Tak sempat nak bagi. Aku wechat je. I really hope 1 day dia akan stop smoke.

Dua hari lepas aku keluar minum dengan kawan lelaki aku. My old friend. Memang dah lama gila tak jumpa dia. Last sembilan tahun lepas. Dia datang office ambek aku then kitorang pergi minum kat kopitiam. Bila dia keluar je rokok automatik tangan aku tarik the rokok and the lighter. Arghh, I can't control myself. Then tetiba tersedar, alamak, ni bukan Faz. So I give him back benda alah tu. Lepas tu dia ketawa. Hee..

Happy belated birthday Megat Farzurein. Hari tu kau call aku tengah kerja.. Tapi malam birthday aku wish kan... :D Aku tahu ada masa kau baca blog ni kan.. Sekarang busy dengan bisnes. Good luck. Janji nak datang sini bawak Faiz sekali kan.. Nanti kita pergi TC eh.. Kau kan suka sangat TC tu.. Rindu korang...... :")


Tak tahu macam mana kalau tak ada mereka ini. Kalau boring kat tempat kerja sebab selalu Ahad kerja sorang-sorang, Faiz akan call berjam jam teman aku buat kerja. Faiz yang akan kejut bangun pagi dan akan wish morning. Kalau dia kata rindu, aku laaaa...gi rindu gila.. Uii, nak nangis ghindu..


I choose you Part 2.

Part 1. HERE.

I want to meet your brothers. To get along with them. It will be awkward, but still, I want to be around people you close with.

Happy me when you start to get jelous. Now I know, you starting fall in love with me.. :)
 This is what I really want to do with you. Donate blood! I hope one day we can donate blood together. 
 And we share our favourite song with one earphone. ^_^
I'll accompany you play game and tease you when u lost. ;P
We're waiting for sunrise but fall asleep together.... :)

We cook together and I'll let you taste it. :)

I want to gardening with you. :)

To be continue....

I choose you Part 1.

Without knowing.. I choose you.


Buy me even cheap couple ring. I don't mind as long its from you... :)

And I really happy everytime u try to show off our couple ring to others. And show me that u always wear it even when u working...
 :)

I'll buy you my favourite books, to share my interest with you.. :)

And... You buy me a guitar,
Teach me how to play and I'll sing you a song... :)
I  want to face my fear with you. 
We fight, but u always make me win. You pretend u lose the game. :)

I want to do this kind of stupid thing with you. We both write our love note and keep the memories until we grow old.. :) So, everytime u come to our favourite place, you'll remember me.. 

To be continue...............
;)

Nyesal.

Tak berani nak nangis sebab nanti kena marah.
Tak berani nak sebut sebab takut kena marah.
Tak berani nak cerita sebab takut kena marah.
Tak berani nak buat apa-apa sebab takut kena marah.

Sebab mereka akan marah apa saja berkenaan dengan my EX.

Tapi aku nangis juga.
Tapi aku sebut juga.
Tapi aku cerita juga.
Dan aku reply juga.

Aku degil. Aku tak dengar kata.

Lepas tu menyesal gila.
Menyesal suruh Faiz bukak FB dan bacakan inbox. Menyesal menangis dekat dia tersedu sedu. Menyesal cerita dekat dia all the thing yang jadi. Bukan ja menyesal tapi MALU.


Begitu buruk?

Ku harus pergi meninggalkan kamu

Yang telah hancurkan aku

Sakitnya, sakitnya, oh sakitnya


Cintaku lebih besar darinya

Mestinya kau sadar itu

Bukan dia, bukan dia, tapi aku


Begitu burukkah ini Hingga ku harus mengalah
Cintaku.. Lebih besar dari benciku...

Just give me a reason.





Right from the start
You were a thief
You stole my heart And I your willing victim
I let u see the parts of me
That weren't all that pretty
And with every touch you fixed them



Masih - Aku

Aku merindukanmu
Setengah mati merindu
Tiada henti merindukanmu
Masih hatiku untukmu
Aku tetap menunggumu


This is real life

Firstly nak mintak maaf kat siapa-siapa yang mintak tolong aku editkan blog sebab aku dah start kerja. Memang lah balik petang, kerja office hour tapi bila balik letih and idea berterbangan.. Sorry ye. Cakap pasal kerja, today is my second day. Pergi interview hari selasa tu, esoknya dia suruh datang kerja. Kerja apa? Ala, kerja biasa je...




Nampak tak sampai dua calculator tu? Macam tak kena dengan jiwa kan.. Dah second day ni ok je.. Aku kerja bahagian audit. Tapi mungkin akan dihantar bahagian HQ. I don't want. Gaji memang lah boleh jadi banyak. Aku tak nak kerja malam atau sampai malam.. Nehii..... Sekarang dah selesa bahagian ni..

Aku kerja, kerja yang tak akan habis.. HAHA..

Orang lain kerja bagai nak gila buat OT untuk sara diri, aku pulak sebab nak beli fon baru. Hehe. Jeles semua orang dah pakai Note 2.

Tempat kerja.

Kat department aku ni, dalam bilik ada 5 orang. Tapi yang Chinese mam besar tu memang naik untuk pantau je. Yang dua orang lagi pulak selalu busy keluar tengok outlet. Tinggal la aku dengan Kak Sheena. Kitorang berdua je. Dua hari kerja, aku dapat tahu akak yang riuh-riuh yang selalu happy go lucky tu dah bercerai. Kawan baik sendiri rampas suami dia. Tapi diorang still baik. Kalau aku memang tak ah kan. Ni bukan gosip eh,akak tu sendiri yang cerita. Then akak meja depan aku tu pulak, ada anak sorang tapi dia tak jaga. Kak Sheena kata mungkin suami dia dah meninggal or mungkin dia bercerai.

Diorang kerja kuat. Ke sana, ke mari.. Buat OT sampai 8:30. Kerja untuk besarkan anak..Aku kerja sibuk nak beli fon baru. Bukan semua marriage tu berkahir dengan happy ending.. This is real life.

Baru masuk mesti tanya umur, dah kahwin dan adakah bakal berkahwin? HAHA..