Pick's E-day.

Ehem,ehem.. Assalamualaikum.. Rasa macam lama gila tak update. Nak cerita benda best nih. Haha.
Ok, last Friday aku dari kolej sensorang naik bas ke Jengka! For...... Pick's E-day. Kitorang tak jumpa lebih kurang 8 years dah tau! On that day, dia and abang dia ambek aku dekat stesen bas Bandar Pusat. Sumpah rindu gila. Then cari barang kejap, lepas pada tu pergi terminal bas semula ambek photographer from KL.

Aku tidur rumah Pick dua malam. Malam sebelum bertunang tu, kami pillow talk sampai pukul berapa pagi. Padahal esoknya dia nak bertunang. Gelak tetengah malam cerita balik kenangan kat Seri dulu.Well, it's such a good memory to remember. :)

Pagi esoknyya mandi dan bersiap. Pak andam datang pukul 10, kitorang sebelum tu sempat lagi keluar pergi cari daun sirih. Then teman Pick make up. Ok, actually sekali dengan aku make up. Nasib baik dalam pic tak nampak sangat. Hehe.

Hantaran Pick buat sendiri. Cantek sangat! Baju pulak abang dia design and tempah orang jahit. Make up dengan pelamin orang yang sama. Cantik kan pelamin dia.

E-day Pick memang meriah sangat. Macam orang nak kawen dah.

Oh ya, I meet new friend. Aishah and Ayum! Aishah is Pick's bestfriend masa study dulu and Ayum is junior photographer yang snap pic Pick. Ha, siap import photographer dari KL lagi Pick nih. Punya meriah. Padahal baru bertunang. HAHA.

Aishah ni baru aku jumpa hari Pick bertunang tapi dah cepat mesra, Ayum pulak padahal satu kereta je tapi mula-mula segan jugak. Last-last semua menggila.. Nice to meet both of you. And, thanx to Ayum sebab jumpa my loket yang tercicir hari tu. Aishah pun tolong cari jugak. 

Family Pick ramai sangat. Adik beradik dia sembilan orang. Semua layan aku sangat baik. Enjoy sangat. Thanx semua! Big thanx to Pick and his bro hantar sampai KL. :')

Now me kat Banting! Datang sorang tau ke Banting ni dari kolej. Wah, nampaknya aku semakin berdikari. Hehe.


2 comments:

Zakia said...

my mom always say NO~ best la berdikari..congrats la utk Pick..hehe

nyna amani said...

My parent too.. Ni sbb diorang tak tahu dah sampai ke Banting. Hehe.