Jadilah matang....

Aku : Apa first impression kau kat aku masa mula-mula dulu?
Kawan aku: Matang.
Aku: Now?
Kawan aku : Macam hampeh.

HAHAHA.

Aku : Kalau saya tak bagi tahu saya umur 22, korang nampak tak macam saya umur 22?
Mereka : Lansung tak. Ingatkan sama dengan kitorang.

HAHAHA.

Yang first tu is kawan lelaki aku.
Yang second is budak-budak bilik aku.

Matang.
Bagi aku matang is cara kita berfikir dan buat keputusan. Samaada ia akan menyusahkah diri kau sendiri, orang lain or, keputusan yang kau buat cukup baik dan tak jejas siapa-siapa.

Aku? Honestly aku lansung tak matang. Aku belum cukup bijak buat keputusan. Aku selalu terburu-buru. Bila aku buat keputusan, nanti mesti aku menyesal. Tindakan aku selalunya tanpa fikir panjang.
Itu dari segi fikiran.

Dari segi sikap lagilah tak matang. Aku still lagi suka perkara-perkara yang macam kebudak budakan.

Tapi,
Ada satu tahap atau keadaan, aku boleh jadi sangat matang. Bergantung kepada keadaan.

Perlu ke matang ni?
Definisi sebenar matang bagi aku masih sangat kabur. Cuma bagi aku as long tahap pemikiran dan tindakan kau tak menyusahkan orang lain it's ok lah kalau tak matang pun.

So, apa pendapat korang pasal matang?

Kau nampak tak ketidakmatangan aku dengan kawan aku kat situ? Orang sibuk ambek gambar budak-budak and sibuk uruskan budak-budak, kitorang berdua je sibuk dok posing dekat dinasour tuh. Hampeh! HAHAHA!

2 comments:

nurshamila said...

hahaha org ckp saya matang. err

nyna amani said...

@nurshamila
baguslah kalau matang.. Kite lansung takk.. hehe.