Maaf untuk semuanya....

A few months ago.

Efa : Kenapa deactive FB tu?
Me : Saje, nanti jadi timeline yang lama-lama tu terkeluar. Malas nak ingat.

Yes, motif sebenar aku  active FB yang sekarang dan deactive yang lama adalah yang aku bagi jawapan kat Efa. Selalu bila orang tanya aku jawap, "Malas nak serabut kepala. Ramai orang tak kenal kat FB yang itu."

I do everything to forget my past. Tukar link blog,cari nama yang orang susah nak jumpa for my new FB. Block siapa yang patut. Ya, aku memang berjaya. Hasilnya, dia memang tak dapat contact aku kat mana-mana. HOHO.

Tapinya, sekejap je. Ada malaun mana entah bagi link blog baru aku. FB pulak masih selamat.

Tapi lagi, sekarang aku tetiba gatal tangan nak active balik FB lama. Then aku unblock semua orang termasuk mereka-mereka itu. Sebabnya, aku rasa dia dah puas kot sakitkan hati aku. Rasanya dia dah tak akan inbox aku semata mata nak sakitkan hati aku sebab hati aku dah kebal dah.

Jeng,jeng,jeng.. Gatai online dua-dua lepas tu serabut kepala orang chat. Lepas tu buat-buat offline. Tak lama deactive balik. Tak de kerja. HAHA.

Sebenarnya aku nak buat ucapan raya.

Selamat Hari Raya. Maaf Zahir dan Batin.

Well, aku nak mintak maaf pada mereka-mereka ini.

To F-e,
I'm sorry if I hurt you. Aku betul-betul tak ada niat nak buat kau kecewa, nak buat kau terluka. Aku betul-betul tak boleh nak teruskan lagi even as a friend. I just need my old life. Not with anyone, yet.

To F-l
You, sorry sangat,sangat,sangat. Yup, I memang elakkan diri. I tak tahu macam mana nak terus terang. I dah cuba cakap secara sarcastic but you yang tak putus asa. I really appreciate apa yang you rasa pada I, but I just can't. I'm sorry.

To S-l
Thanx selalu dengar my problem. Selalu bagi nasihat. Selalu buat I rasa semangat. but, bila you cakap pasal perasaan, keaadaan dah tak sama macam dulu lagi. Yes, lepaskan you adalah kehilangan terbesar dalam hidup I, but I tak nak you semakin terluka macam orang lain.

Ahjussi,
Sorry dari dulu tak pertahankan relationship kita. Baru aku sedar dan rasa apa yang you rasa. I miss you. Honestly, I miss us.

H-z
We never declare anything. But you treat me macam aku nih gf kau. The way you treat me just like my ex. I hate it. actually, I'm scared. Aku tak nak orang yang sama dalam hidup aku. Aku tak hingin sikap yang sama dan aku perlu lalui perkara yang sama. The way you treat me betul-betul macam dia. It's just a temporary. Lepas tuh kau pun akan lenyap dengan orang lain. That's why I choose to let go. I hate everything that you want to control. And, I'm sorry for that. I'm sorry to ignore all the text and phone calls. 

Ex,
I'm sorry to all my harsh words. I'm sorry to force you for a long time. Kalau aku tahu kau sebenarnya lansung tak sayang aku, aku akan lepaskan kau awal-awal. Aku takkan seksa kau sampai enam tahun. Knowing that you really happy without me make me really regret to accept you back 5 years ago.. 

Ex,ex,ex,
Sorry for all my weakness. Maaf aku tak sedar aku juga pernah buat orang terluka. Maaf aku juga pernah buat orang kecewa. Maaf kerana aku buat lansung tanpa sengaja. Lansung tak sedar. Maaf, doakan aku bahagia. Aku doakan semua bahagia juga.

:)

Maaf.





3 comments:

aDiB sYaZWaN said...

tumpang bertanye ye, ahjussi tu bukan ke pak cik maksudnya?
selamat hari raye ^_^

nyna amani said...

@aDiB sYaZWaN
Yup. I call him ahjussi sbb dia tua 5 tahun dari aku. Err, sebenrnya macam nama manja je la. Kalau real aku x panggil la dia ahjussi. Haha.

nadzirah sofia said...

nyna ni ramai berul peminat..hehe