21 April 2012

Dua belas malam. Tepat.

Telefon bimbit yang bukan kepunyaan aku berbunyi. Simcard je aku punya. :P Pemanggil, Ahjussi. Sekali bunyi. Biar. Dua kali, biar. Text masuk. "Gemok, angkatla kejap. Peliss." Haha, siput tol bakal pengantin ni. Telefon berbunyi lagi.

"Hello?"
"Hello. Buat apa tu? Kenapa tak angkat fon?"
"Tengah sembelih lembu. Esok ada orang nak kawen. "
"Amani...........Jangan perli boleh?"
"Betul apa esok ada orang nak kawen?"
"Ermm, pergi mana hari ni?"


"Kenapa call? Tak takot mummy marah?"
"Tak."
"Tak takut mummy datang cari aku?"
"Please.. Kejap je?"
"Eyy, macam bunyi orang desperare lah. Geli. Haha."
"Hahaha.. Jangan main-main lah."
"Main-main apa? Dah ready nak akad nikah esok?"
"Amani..."
"Haha, gurau pun tak boleh dah? Dah la jangan call.."
"Tak boleh."
"Kan kita dah janji.."
"Ermm, aku menyesal buat janji tu."

Diam.

"Aku tak nak kawen, boleh?"
"Jangan."
"Jangan kawen?"
"Dah la. Nanti mummy kau tahu, aku jugak yang kena kan."
"I'm sorry.."
"Ya, dah berapa kali dah dengar. Kan dah kata, tak payah sorry. Bukan salah siapa-siapa pun."
"but still sorry.."
"Ermm, iye lah.. Dah la, nak tidur ni.."
"Tipu, still online kan? Waktu macam ni tidur? Tipu la tu."
"Haha.. Esok hantar pic kawen eh?"
"Tak nak!"
"Jaga wife baik-baik. Mana tahu one day u akan jatuh cinta dengan dia. Berkat restu mummy u."
"Ah, cakap dengan orang banyak tengok Korea and baca novel memang macam tu."
"Haha.. Betul. Redha. Kan u yang ajar. Ok, dah la tu.. Esok aku datang wedding kau baru tau."
"Kau datang, kau lah jadi pengantin."
"Hahaha. Merepek. Dah la, k bye."

"Amani..!"Click. Dupdapdap.

Selamat pengantin baru. 21 April 2012. :)
Aku doa semoga kau bahagia hingga akhir hayat. Aku telah pun tutup buku yang kita sma-sama karang. Dari dulu pun memang kita tak berjodoh. But u r still special in my heart. :)


6 comments:

Sufi Asri said...

oh? Kisah benarkah ini?

Zakia said...

sape weh!!

nyna amani said...

Sufi Asri: Mungkin benar, mungkin tidak. ;)

nyna amani said...

Zakia: someone. :)

aDiB sYaZWaN said...

errr...ex kau?

nyna amani said...

Adib: Someone. Yang pernah singgah dalam hati aku. :)