Bila seorang pengkid, memilih untuk menjadi pengkid.

Hari tuh masa pergi karok, Si Dayah salah tekan lagu. Kitorang pun layan je la lagu tuh. Aku dengar, eh sedap pulak lagu ni. Lagu lama gila dah pun. And until today, aku suka pulak dengar. 

Lagu ni.



Band dia nih dua orang. And, yang si pengkid tuh cam menarik perhatian aku. 


Atas nih response kawan aku pasal aku tweet about Si Mitha nih. Aku rasa sebab dia dress up macam lelaki, aku rasa sesuai panggil pengkid kot.

Korang pernah terfikir tak kenapa seorang pengkid, pilih nak jadi pengkid? Dulu, ada sorang pengkid pernah suka kat aku. Hampir setiap hari dia letak kuih karipap bawah meja aku sebab ada orang bagi tahu dia aku suka karipap. Masa tuh pulak aku tengah frust, dia mesti call time aku tengah menangis and akan belagak macam dia tuh lelaki. Actually, aku sikit pun tak ada masalah dengan orang spesis nih. Tapi aku nih macam mana pun tetap straight. Tak boleh nak bengkok2. Aku ada ramai jugak lah kawan yang couple dengan pengkid. Err, yang dah insaf pun ada.

After STPM, aku pergi kerja and berkawan dengan pengkid kot. Aku naik motor pergi kerja dengan dia. Ramai orang ingat kitorang couple. Eventhough, dia pengkid, tak ada la pulak nak buat apa-apa pun. Hormat aku lagi ada. And, yang first pengkid yang konon-konon suka kat aku tuh, ha, yang tu geli sikit. Nak pegang tangan la apa la. Sebab dia dah makin melampau, aku end kan kitorang punya friendship.

Macam si Mitha nih, aku google pasal dia. Dia sebenarnya serik tengok her mom dua kali gagal dalam perkahwinan. Macam kawan aku pulak, dulu dia berjiran dengan lelaki yang selalu pukul isteri dia. Bapak dia pulak kaki perempuan.

Silap lelaki ke diorang jadi pengkid? Bagi aku, ini atas diri sendiri. 

Ini gambar Mitha The Virgin before dia berubah jadi pengkid. Aku jumpa kat google. Cantik manis kan. I hope one day dia akan berubah jadi macam nih balek. 

Apapun, aku suka lagu dia, lagu Cinta terlarang tuh, dia create sendiri. And, aku suka suara dia and aku suka gila bila dia goreng gitar dia!


Cinta Terlarang- The Virgin
Kau kan slalu tersimpan di hatiku
Meski ragamu tak dapat ku miliki
Jiwaku kan slalu bersamamu
Meski kau tercipta bukan untukku
*
Tuhan berikan aku cinta satu kali lagi
Hanya untuk barsamanya
Ku mencintainya sungguh mencintainya
Rasa ini sungguh tak wajar
Namun ku ingin tetap bersama dia
Untuk selamanya
Mengapa cinta ini terlarang
Saat ku yakini kaulah milikku
Mengapa cinta kita tak bisa bersatu
Saat ku yakin tak ada cinta selain dirimu
Tuhan berikan aku hidup satu kali lagi
Hanya untuk bersamanya
Ku mencintainya sungguh mencintainya
Rasa ini sungguh tak wajar
Namun ku ingin tetap bersama dia
Untuk selamanya 


2 comments:

ezyra daniel said...

actually,,byk sbb npe dorg brbah jd penk.n jujur nye,,my sis sorg penk n zyra sndri pernah couple gan penk..alhamdulillah,,zyra skrg da brubah..serius ckp,,dlm kes nie,,kte kne pandai cri kwn y elok2 la perangai dia :)
tp tk semua penk perangai dia tak senonoh taw :)

nyna amani said...

Betul, tak semua pengkid tuh jahat. Diorang pun manusia biasa.

Alhamdulillah. :)