Kawan aku si kaki panjang.

Entah pukul berapa, aku still tengah tidur Azie call ajak aku lunch.Sampai waktu dijanjikan, Azie cakap bos dia dah belanja. Siput tol. Seb baek aku pun dah makan. Hehe. Azie datang rumah, landing kejap then dia bawak aku pergi buat Maybank card baru. Kan hari tu aku tak ingat password. Hehe. Ini dah kali ketiga. Kali kedua sebab hilang. So cuai kan..

After buat card, and dingorat abang bank ensem dalam kereta Azie tanya nak pergi mana. Aku dalam kepala pantai je.. Then dia cakap tak nak sebab ramai orang. Azie bukan suka tempat ramai orang. Aku je suka shopping mall segala. Then dia cakap, ok jom kita pergi tasik. Tasik tu dekat dengan rumah yang dia duduk sekarang. Balek rumah dia dulu amek camera and solat Asar. Then terus pergi.


Azie: Cepat la amek. Aku nak posing model. Kot-kot la kau nak hantar pic aku kat agensi permodelan ke.. 

Hahaha. Bongek. Tahu lah dia kaki panjang kan. Jeles. Haha~


Aku: Weh, aku amek pic kau elok-elok, kau amek pic aku elok2 boleh tak? Semua huduh ni..
Azie: Hahaha. Kau tuh duduk la diam-diam. Suka buat muka camtu.
Aku: Make sure aku nampak kurus and muka berseri seri tau.
Azie: Bongok. Hahahaha~

Dah la panas gila. Lansung tak decide nak keluar. Baju main sauk, tudung main serlup. No make up, no sunblock. Balek muka masing-masing memang sangat berseri lah kan.


Azie: Esok aku amek kau, kita pergi beli sotong buat sotong celup tepung nak?
Aku: Ye-ye je.. Esok entah kau bangun pukul berapa, aku bangun pukul berapa. Tak yah nak celup tepung sangat lah.
Azie: Hahaha.

Rindu Lia kan? Kan best kalau dia ada sekali. :)

3 comments:

Jannah Latif said...

akhir nye dpt gak tgk muka dia.. :)

yunk, bila nk wt header tuk aku. hehe nti aku blnje sky juice.hehe

nyna amani said...

Haha, bagi tahu nak macam mana. Then bagi pic.. Nnti sy try buatkan.

aDiB sYaZWaN said...

outing? oh! so sweet! lalala~