Aku dah faham apa itu REDHA. :)

Bermula hujung tahun lepas, macam-macam aku lalui. Ia datang seolah olah bertimpa timpa. Hanya Allah yang tahu keadaan aku waktu itu. Aku rasa macam dah tak mampu nak bukak mata. Antara perkara besar yang berlaku is, my uncle saket.

Seminggu kemudian, aku break off dengan 'lelaki itu'. Aku tak mahu bercakap tentangnya. Dia tinggalkan aku waktu aku sangat perlukan dia. Apa pun, biarlah apa yang dah jadi itu. Now, after almost 6 months pak cik aku terlantar saket, Alhamdulillah, he's getting better.. Terima kasih atas doa semua. Now, dia dah boleh duduk wad biasa after 3 months kat Hospital Miri, diterbangkan kesemenanjung after 3 months, 65 hari di ICU Hospital Temerloh.. Alhamdulillah, di waktu hari pertama dia dipindahkan di wad biasa, aku ada and, hari pertama dia sampai semenanjung pun aku usaha untuk pulang. 

Semalam aku dapat picit blackhead dia. Haha.. Suap air kelapa and cuci telinga and muka.. Yang lain aku tak berani buat.  See his smile again. Alhamdulillah... :)

Second is my phone hilang. Orang bila dah single and malas nak serabut kepala dengan text orang lain memang tak akan cara lansung kat handphone tu.. Even hp tuh tak canggih tapi aku beli hasil titik peluh aku kerja kot.. Sedih gak la.. Tapi nak buat macam mana.. 

Memang aku niat nak beli hp baru, tapi bila bukak sem baru. Mas pernah tanya aku nak beli yang macam mana. Aku jawap, " Nak beli yang biasa je. Bukan ada duet pun.. Nak screen besar, android and gambar cantek tapi tak nak Samsung, tak minat... Tapi nak murah. Haha.."

Ira pun ingat apa yang aku cakap. Hehe.

Then beberapa hari lepas, my grand pa belikan aku hp baru. And, hp tu macam yang aku nak!


Thanx grand pa. I lebiu so much! Hp apa? Hehehe.. Ada la.. Lalalala~~~ Biasa-biasa je. Tapi dah syukur gila dah..

Selamat datang May. :)

Nanti I update benda lain pulak. Macam-macam nak story nih! :)



Ya Allah, ingatkan aku andai ada kala aku terlupa dengan rahmatmu.
:")

6 comments:

Zakia said...

alhamdulillah~ dah semakin sembuh :)

Awatif Azizi said...

redha...

IdaRaida said...

wah dapat hp baru dr atuk..:)

syoknya..:)

moga menjadi lebih tabah..

nyna amani said...

Zakia: ALhamdulillah. :)

nyna amani said...

Awatif Aziz : Yup syg, Redha. :)

nyna amani said...

IdaRaida.: hehe, rezeki jangan ditolak. Alhamdulillah.. :)

Thanx, you.