Kisah dua belas.


12.12.12

"Kau lansung tak jumpa dia dah lepas tu?"
"Ermm, nope!"
"Okey.. So.. Kau dah lupa dia?"
"Aku bukan hilang ingatan."
"Ishh,ok lah aku tukar soalan. Kau masih tunggu dia?"
"Ermm, nope.."
"Sure?"
"Ya.. Sure.."
"So... aku ada nak cakap something.."
"Apa?"
"Ada kawan aku nak kenal."
"Siapa?"
"Nama dia sama dengan ex kau. Tapi perangai tak sama eh."
"Ensem tak?"
"Aku tahu taste kau, aku tak cakap kalau bukan taste kau.."
"Hahahaha.. Kurang asam.. So ensem la?"
"Ensem!"
"Ke sebab dia kawan kau,kau katalah dia ensem."
"Good looking lah.. Yang tu tak penting babe, yang penting dia blablablabla.."

Aku hanya dengar kawan aku yang seorang itu membebel dihujung talian. Patutlah telefon waktu macam ni. Kalau tak ada agenda memang tak akan call nya..

"Dah habis dah pasal kawan kau yang good looking lah sangat tu?"
"Dah, so how?"
"Aku tak nak."
"Ala.. kenapa?"
"Sebab aku tak nak sebut nama dia."
"La.. nama je sama. Sikap tak.."
"TAK NAK!"
"Kenal la dulu.."
"Nope.."
"Ala,kawan je.."
"Tak nak.. ok lah, nanti kalau ada kawan kau yang nama lain tapi good looking call la balek. Aku ada kelas lagi ni. Babai.."
"Nina...!!"
HAHAHAHA.




2 comments:

nadzirah sofia said...

perghh...smpai nama pun x nak sama..hoho

nyna amani said...

Kalau boleh memang tak nak.