We got married

My friends always ask me ,
 "Nina, kau ada cerita baru tak?"
"Nina, kau tengah tengok cerita apa eh skang?"

Maksud cerita tu is drama Korea. HAHA.

Sejujurnya sejak setahun lepas aku dah kurang menonton Korea sebab aku dah beralih arah menonton drama Jepun. Tapi local disk aku still merah even rasa macam dah delete banyak. Cuma dua tiga menjak ni adalah aku tengok Oh Lala couple, The Moon that Embraces Sun itupun asyik skip-skip sebab bosan. Sampailah satu hari tu aku cari lagu lama Korea tajuk 'Can I Love You?' and I found something yang buat aku jerit.

"Yong Hwa ada girlfriend dah ke..???"
Then my roommates explain yang tu is reality show nama dia 'We Got Married'. Nampak tak dah lama aku tak tengok Korea2 ni. Kalau orang sibuk tengok Running Man,aku tak tengok pun. Aku tengok yang ada guest yang aku suka je. Macam Yong Hwa and Kim Hyun Joong. Disebabkan Yong Hwa maka aku gigih delete semua cerita Melayu dalam local disk dan ganti dengan WGM sebab dah penoh tak muat.

Dan.......... Aku tengok dan tengok dan tengok sampai episod akhir. Episod 52.
I'm in love AGAIN with Yong Hwa. Aku juga berjaya mempengaruhi Ira tengok sampai dia letak note Law ke tepi. Aku berjaya buat Ira senyum sorang-sorang macam aku jugak. Gila. HAHA.

This part me shout like hell.. HAHA. :p

Aku rasa aku memang terlambat sebab peminat tegar cerita-cerita Korea.mesti dah start tengok couple lain dah kan? Sekarang aku tengah tengok couple Khuntoria. Tak sebest YongSeo.

Cerita ni lama dah. Tahun 2010.
Rancangan ni macam korang kecik-kecik main kawin-kawin. Tapi versi bercinta lepas kahwin. Masa tu lah diorang kenal pasangan masing-masing. And, lelaki Korea memang romantik. Bukan dalam drama je. Aku tarik balik kata-kata lelaki Korea romantik dalam drama je. ;p


This song Yong Hwa created for Seo hyun.
#Jeles.

Ada sesuatu yang Yong Hwa buat dalam this show remind me of someone and I miss him badly.. :)
Yang suka sangat tanya aku tengah tengok apa dan apa yang aku tweet sangat tu, please watch this. HAHA.

Kena berenti kejap tengok Khuntoria.
Aku ada test Law.
Please doakan.
Takot gila!
Study! Study!
(Sambil dengar Banmal Song)
Bye.

4 comments:

aqila ramlee said...

suka tengok couple ni..sweet sgt...

nyna amani said...

Memang! Sangat dan amatlah sweet

keyboard menaip said...

ni pun sweet tapa nikchun dan vicoria pun sweet lgi,,ehhe,,

nyna amani said...

Tapi kita paling suka Yongseo.. hee. :D