Bukan ya?

"Kau tak nak cari pengganti ke?"


"Perlu ke?"


"Entah. Hehe."

Aku ubah topik.

Aku tak akan cari pengganti. Aku fobia. Aku fobia dikecewakan dengan teruk. Hati aku remuk.

Aku tak text dengan mana-mana lelaki pun. Aku tak berfoya-foya dengan sesiapa pun. Life aku just macam biasa. Macam aku still dengan dia. Sebab diri aku bukan jenis itu. Aku tak suka nak text-text dengan lelaki yang sebarangan even kawan aku sendiri. Dari dulu aku macam tuh. Aku just layan orang yang aku suka je. Sebab tuh memang susah aku nak cari pengganti.

Aku tak macam dia. Kami berbeza. Dia boleh text siapa-siapa yang dia suka. Jumpa siapa-siapa yang dia nak.

Kalau siapa-siapa tahu apa-apa pasal dia, and rasa benda tue boleh lukakan hati aku, adalah lebih baik untuk aku tidak tahu. Rasanya, cerita pasal dia semuanya akan buat aku terluka. Jadi, cukuplah.

Aku tak boleh pergi mana-mana tempat yang pernah aku pergi dengan dia dengan lelaki lain macam dia. Aku tak boleh panggil panggilan yang sama dengan orang lain. B? Baby? Ah, tak payah cerita kau panggil apa dengan kekasih hati kau.

"Kau tu setia sangat.."

Salah ke aku setia? Bukan ke kalau bercinta perlu setia? Bukan ya?

"Alah, setia pun kena tinggal jugak. Sebab tuh aku ramai scandal je.."

Kau ramai scandal. Tapi aku tak nampak pun yang kau bahagia. Yang kau sayang, seorang juga.

Aku betul-betul nak mengalah. Tapi kenapa aku rasa kalah dan pasrah? Bila tiba aku nak kuat, aku kembali tumbang. 

Ya Allah, berilah rasa dia yang hilang itu hilang kepada aku jugak....


Thanx lot semua.
Aku tak tahu if aku tak ada blog nih, Fb and Twitter macam mana.
Mesti aku macam rasa aku sorang kat dunia nih paling kesian.

3 comments:

Zakiah Adun said...

nyna kena kuat.. sy tau nyna boleh. cuba slow2 k.. doa byk2, Allah ada bantu kita. ngadu pd Dia. chill babe :)

nadzirah sofia said...

sy nk jadi kuat jugak:')

nyna amani said...

i'm with you.. :)