Ya Allah, kuatkan hati dia...

'Salam, Min, pak cik macam mana?'

'Dia stabil. Tapi pakai tiub oksigen lagi. Dia meronta ronta.Dia macam give je.'
'Erm, ye ke? Tu dia tengah buat apa? Awak jaga sorang ke?'

'Mak dgn ayah baru sampai semalam. Sy sorang2 seminggu je. Erm.. Pak cik sedar tp terpaksa ditidurkan sebab dia memberontak and sampai nak terjun katil.'

'Buah pinggang pak cik macam mana?' Dia ada cakap pape tak dgn awk?'

'Dia x dapat b'cakap. Kalau cakap pun macam bisik-bisik je. Suara tak keluar. Dia cakap sejuk and tak tahan.'

'Doktor ckap macam mana?'

'Stabil,paru2 tak kuat nak bernafas biasa.Buah pinggang masih haemodialisis lagi.'


Tolong doakan Pak Cik saya. Ada kawan-kawan pakcik yang pm saya secara personal tanya perkembangan dia. Terima kasih semua.

Sekarang masih ada di Hospital Miri. Kami sedang berusaha bawa balik dia ke semenanjung. Yang jaga sekarang anak saudara lelaki sulung, Amin. Pak Long and Mak Long berulang ke sana.

1 comment:

jannah latif said...

insyaAllah pkcik kamu akn sembuh.. :)