Bukan taknak follow tapi tak boleh follow. Kenapa?

Assalamualaikum...
Amboi,panjang betul tajuk nya kan..
Iye,bukan kita tak nak follow tapi tak dapat nak follow.. Sebab apa? Meh sini kita bagi tahu.


 Macam mana kita nak follow bila backlink nak pergi blog awak-awak tak ada.
Kalau yang ada macam kawan kita yang ini kan senang. Baru kita dapat jumpa awak punya blog.

Macam mana nak bagi ada?
Tak apa,hari ni kita baik hati nak ajar awak semua.

1.Mula buka dashboard and pop up tu. Tengok anak panah tu.


2. Then pergi kat blogger profile.

3. Edit profile.
4. Tick kat share my profile tu.
5. Scrooll bawah sikit. Kat bahagian General tu awak akan jumpa homepage URL kan.
Ok,letak link blog awak kat situ.

Dapat? 

Kalau cam blur-blur ke tanya kita kat twitter or ask.fm kita ye. 

Dah buat semua tu jangan lupa save pulak.

Ok,siapa dah follow kita tapi kita tak follow balik tu letak link awak kat comment ye.
Tenkiyu!

Good Luck! :)

p/s:
Kita baru balik dari PahangtweetUp!
Nanti kalau rajin kita share sikit.



2 comments:

ezyra daniel said...

aahhh ramai y camnie...sye nak follow blk owg y follow my blog pon susah..hmmmm

nyna amani said...

Tu la.. Tu yg buat juga tuto nih..