Lagu sesuai untuk pesalah.

"Fon kau bunyi tu.."
"Siapa?"
"Mana aku tau.. Eh, lagu apa bunyi fon kau tu? Sejak bila kau dengar lagu macam tu?"
"Hahaha.. Sejak ada orang buat salah dengan aku lepas tu dia tak tahu macam mana nak minta maaf."
"Siapa?"
"Ada la.."



************
"Kenapa kau lansung tak boleh terima aku?"
"Sebab aku takut aku buat kau kecewa. Aku rasa aku tak mampu lagi kot nak sayang orang lain."
"Alasan.."
"Habis, kau nak aku jawap macam mana."
Dia mengais pasir dengan ranting yang dipegang.
"Do you... still love him?"
"Who?"
"Ermm, your ex.."
Aku pandang dia lama..
"Soalan apa ni?"
"Ok sorry.."
Aku bangun dari duduk. Pantai Black Stone yang tadi aku rasa macam tenang sangat dah rasa macam panas pulak. Aku jalan perlahan tanpa pedulikan dia.

Dia tarik lengan aku. 
"Sorry.. I'm sorry.."
"Kau rasa aku masih cintakan dia?"
Dia angkat bahu.
"Kau salah kalau kau masih ingat aku cintakan dia. Mungkin aku masih sayang. Mungkin aku masih ambil berat. Aku dengar dia tak sihat,aku risau. Yes, sebab dia pernah jadi sebahagian dari aku. Aku cuma dah terbiasa dengan dia. Tapi sekarang,hari ini dia bukan siapa-siapa lagi. Aku mungkin tak boleh lupakan dia, tapi rasa cinta aku tu dah mati untuk dia. Betul-betul dah mati. Kalau kau rasa aku tak boleh terima kau sebab dia, kau buat aku marah."
"Kenapa kau perlu nak marah?"
"Sebab selama kita berkawan, kau masih tak kenal aku. Kau sendiri pernah cakap aku kuat sebab boleh let go pasal dia macam tu. Tapi akhirnya kau yang tanya macam ni. Kau.. kau tak yakin dengan aku."
"Sorry.."
"Kita kawan,then tiba-tiba kau cakap kau suka aku. Aku masih boleh terima dan kita masih lagi kawan. Aku hargai perasaan tu. Tapi bila kau cakap yang tadi itu, kau betul-betul buat aku kecewa."

**************



Sorry-Buckcherry

Oh I had a lot to say was thinking on my time away
I missed you and things weren't the same

Cause everything inside it never comes out right
And when I see you cry it makes me want to die

I'm sorry I'm bad, I'm sorry you're blue, I'm sorry about all things I said to you
And I know I can't take it back
I love how you kiss, I love all your sounds, and baby the way you make my world go round
And I just wanted to say I'm sorry:

This time I think I'm to blame it's harder to get through the days
You get older and blame turns to shame

Every single day I think about how we came all this way
The sleepless nights and the tears you cried it's never too late to make it right
Oh yeah sorry!

Bila kita tak dapat sesuatu,
atau kita terdesakkan sesuatu,
kita selalu cakap tanpa berfikir.
Kadang-kadang benda kecil untuk kita,
adalah benda besar untuk dia.
Sekarang aku dah faham keadaan tu.


Aku dah biasa disakiti.
















2 comments:

YasminRoslan said...

Bersbar mungkin ada lebih baik drpd dia :(

nyna amani said...

Yes, sabar.. :)