Apa yang kita rancang dan apa yg sebenarnya terjadi.

Life plan semasa cuti.

Bangun pagi-pagi solat subuh dan berjoging. Balik joging, mandi, sapu lotion satu badan,  breakfast dengan my mom.

Hakikatnya,
Bangun Subuh lepas nak dekat pukul 7 and sambung tidur. Breakfast? Nan hado...

Life plan semasa cuti.
Lepas teman my mom pergi pasar, sama-sama masak. Belajar masak apa yang patut.

Hakikatnya,
Bangun tidur semua dah siap. Mom dah landing tengok cite cina dah.

Hancorr...

Life plan semasa cuti.
Petang-petang nak jalan-jalan tepi pantai hirup udara segar.

Hakikatnya.
Mengadap laptop dari celik mata sampai tutup mata. Tidur 3-4 pagi.

Dah, simpan saja anganmu itteww..  Dah nak sebulan lebih. Nasib baiklah aku tak memerap je kat rumah. Mendap otak. Tapi ada jugak lah plan aku tu menjadi. Sebab ada orang yang mengajak and ingatkan. Hehe..

Sekarang berjayalah jugak mendisiplinkan diri malam-malam buat facial sebab muka dah berlumba-lumba keluar jerawat kan. 

Minggu ni macam nya nak pergi fun fair. Tengok lah. 26 May ada kenduri kat Pekan, 6 Jun pulak wedding Murni. Ok, itu je lah jadualnya. Tak sabar nak balik kolej. 

Kalau ada kamu kan boleh bawak aku jalan-jalan macam sebelum nie. :(
Hari ni aku masak!
Masak tempoyak ikan patin favorite kita. :)



4 comments:

Dylla Desa said...

sama je la. hahaha.. agaknya kawen dulu baru berubah.

nyna amani said...

Itu pun mujur kalau berubah. haha.

ezyra daniel said...

sme je kte hahahhaha
t da kawen,de suami bru laahh len skit kot hehe

nyna amani said...

Hope so la..Aamiin.. Haha