Entry Pencinta Novel

Cuti-cuti ni, selain menambahkan lelemak, buat taik mata, online, aku habiskan baca novel yang aku beli dengan voucher ari tu. Ada jugak yang aku pinjam. Kira aku mengisi masa dengan baca novel la.



Antaranya lah. Yang motivation book tu aku beli masa putuih chenta dulu. Sampai sekarang tak habis-habis. Baca tiap kali sedih je. Kikiki..

Ok-ok, aku sebenarnya nak share novel yang aku suka sangat, yang jadi pilihan. Penulis dia SYUD. Aku ada tiga novel dia. Tapi dua lagi orang pinjam. Aku start baca novel dia is Tentang Dhiya. Dua tahun lepas kot. Terus terpikat and aku pernah share dekat blog ni. Aku jumpa penulis dia punya blog. SINI.

Ha, yang Hijab Sang Pencinta, Bagaikan Puteri aku baru baca. Novel tuh dah berapa tahun lepas dah. Rasanya aku sekolah menengah lagi. Adik-adik yang belum baca, silalah cari novel ni. Laksamana Sunan akan buat korang akan fikir empat belas kali nak kahwin dengan boipren korang sekarang..Haha.

Korang cari tau novel Syud. Memang best sangat.

Actually aku start baca novel since dari umur sepuluh tahun. Masa umur tu aku dah baca novel tebal-tebal tu. Siap tukar-tukar dengan cikgu Bahasa Malaysia aku. Zaman sekolah dulu, cikgu selalu puji esei aku. Haha. Sebab itulah aku jiwang terlajak, kan? Dah, diam.

Korang ada novel nak share tak? Kalau ada boleh share dengan aku. :)


8 comments:

al_hakim said...

novel...ahadiat ok..try bace sebenarnya saya isteri dia..nice jugak

nyna amani said...

Ahadiat akashah? Kalau yg tu mmg dari kecik baca. Sampai terpengaruh..

Scha Lalala said...

yeahh sep sikit! kita pn suka baca novel gak! hehe.. meh nak share antara novel terbaru yg best gile. Hehee.. Terus cintai aku, ingin berkasih lagi, calon jodoh untuk adik, isteri separuh masa, dia segalanya, maaf jika aku tak sempurna, takdir itu milik kita, i love u mr arrogant, suami aku ustaz & sebenarnya saya isteri dia.. banyak kan. haha.. Novel tu sume memang confirm xbole letak la.. best, beli la.. hehee ;)

nyna amani said...

Scha :Wah, tenkiyu so much you!! Mmg need sgt! :D

nurshamila said...

ok kak, gimme five. saya addicted to novel k. haha k nanti try cari author nama syud tuh. thanks

mirmashi94 said...

yeay! kite geng! haha. minat novel syud jugakk. dah baca semua yang ade. dan sama laa kita. ade satu je, baju melayu hijau serindit tue. yang lain pinjam. haha. dah puas cari kat kedai buku,tapi tade dahh =.=.

nyna amani said...

Nurshamila:Gimme five back.. Cari tau. Confirm x mengecewakan.

nyna amani said...

Mirmashi: Memang best kan.. Syud mmg best!